Croccanti de fistic are la bază un produs tradițional sicilian, numit “frastucata” (sau “frastuca” în dialectul local). Acesta este un desert simplu și ușor de preparat, dar care nu este considerat ieftin deloc, datorită “materiei prime” folosite, în special fisticul de Bronte. În mod tradițional, se prepara doar pentru ocazii speciale, cum ar fi Paștele sau Crăciunul. Dar acum, datorită “croccanti”, fiecare moment poate fi special. Pot fi savurați simplu, alături de cafea sau ceai, sau pot fi folosiți în diverse combinații delicioase alături de alte deserturi sau înghețată.
Pungulița conține 100 de grame, adică aproximativ 6 bucăți de croccanti, fiecare dintre ele fiind ambalată individual. Astfel că pot fi păstrați mult timp, fără a-și pierde savoarea, chiar și după ce desfaci punga. Disponibili și vrac, la cantități începând cu 1 kg (de asemenea ambalați individual).
Produs în regiunea Bronte din Sicilia (Italia).
Ingrediente: Fistic, sirop de glucoză, zahăr, grăsimi vegetale, dextroză, lapte praf integral, emulgator (lecitină din soia).
Informaţii nutriţionale medii per 100 grame produs: Energie (558 Kcal / 2320 Kj), Grasimi (35g) din care saturate (11g), Carbohidrati (51g) din care zahar (51g), Fibre (3,8g), Proteine (7,7g), Sare (0,14g).
Valori nutriţionale pentru 100g | |
---|---|
Calorii | 569 Kcal/2320 Kj |
Grăsimi | 40g |
– din care saturate | 6,7g |
Glucide | 36g |
– din care zaharuri | 36g |
Fibre | 6,4g |
Proteine | 13g |
Sare | 0,28g |