Povestea noastră

Fistic Boutique este un magazin specializat în comercializarea de produse cu caracter mediteranean.

Am început în 2019, cu fistic și alte câteva produse din fistic din faimoasa insulă grecească Aegina. Ulterior, am adăugat și bunătăți dintr-un fistic cel puțin la fel de spectaculos, și anume cel din Sicilia. Primele produse adăugate care nu aveau fistic au fost cele dintr-o gamă absolut delicioasa de dulcețuri grecești. Și apoi au urmat altele și altele. Acum suntem în permanentă căutare și degustare de delicatese, bazate pe fistic sau nu. Important e să fie produse deosebite și să ne lase gura apă.

Paranteză: Dacă ești un magazin, o cafenea, o cofetărie sau orice alt tip de afacere și te interesează o ofertă b2b, -ne un semn aici, te rugăm.

În continuare, dacă ai timp și vrei, poți citi…

Cum s-a născut Fistic Boutique

Din când în când, dai peste câte ceva care este atât de bun încât nu-ți vine să crezi că nu ai mai gustat pană atunci. Așa am pățit și noi cu untul de fistic. Vlad, unul dintre cei doi fondatori ai Fistic Boutique, are ca hobby navigația pe yachtul cu vele și călătorește foarte des în Grecia și, mai ales, în insulele grecești. Ajungând în Aegina, o insulă din apropierea Atenei, a descoperit un magazin al unui productor local de fistic. Acesta era foarte generos cu toți cei care se apropiau de magazin și oferea tuturor să guste din absolut toate sortimentele lui. Care mai de care mai bune, dar, dintre toate, Vlad a descoperit…untul de fistic. A fost dragoste la prima vedere.

Ulterior, am aflat că insula Aegina, pe langă câteva peisaje de vis și mănăstirea Sfântului Nectarie, mai este cunoscută și ca locul în care se produce majoritatea fisticului din Grecia. La nivel mondial, Grecia nu este unul dintre marii producători. În România, spre exemplu, dacă intri într-un supermarket sau hypermarket și pui mâna pe o pungă de fistic, sunt 99% șanse ca acesta să provină din Statele Unite, care este de departe cel mai mare producător industrial de fistic din lume. În comparație cu Statele Unite sau alți producători mari ca India sau Iran, în Grecia se produce puțin fistic. Și majoritatea în Aegina, unde există chiar și un festival al fisticului.

Întorși în România, după ce am terminat borcanele de fistic cumpărate din Aegina, am încercat să găsim ceva asemănător în magazine. Nimic. Așa că, timp de câțiva ani de zile, mâncam unt de fistic doar după ce ajungeam în Aegina. Până la un moment dat când ne-am săturat de prietenii care tot ne întrebau când mai ajungem în Grecia să le luăm și lor fistic și am hotărât să pornim Fistic Boutique.

Toate produsele noastre sunt aduse direct din Grecia, de la același producător de la care am gustat fistic prima oară și de la care am cumpărat la absolut fiecare vizită în Aegina.

Momentan, Fistic Boutique vinde exclusiv online sau prin magazinele partenere. Din când în când, mai putem fi găsiți și pe la târguri sau evenimente diverse (dacă doriți să aflați când și pe unde mergem, puteți afla mai multe aici).

Și cam atât despre noi. Pentru orice fel de întrebări sau feedback, aveți la dispoziție pagina de contact. De asemenea, dacă vreți să vedeți mai multe postări delicioase, ne găsiți și pe Facebook și Instagram.

Să aveți o zi minunată!
Echipa Fistic Boutique

PS: La final, ca să vă faceți idee de unde provine fisticul nostru, iată câteva imagini din Aegina:

Fistic Boutique Aegina