Fructele tradiționale în sirop nu sunt niciodată demodate; oferă un sentiment de casă și tradițional. Le găsești în fiecare colț al Greciei, deși dulciurile tradiționale din Chios sunt cele mai cunoscute. Fructele în sirop erau ceea ce gospodinele din Chios îi tratau pe oaspeți/vizitatori pentru a le întâmpina, împreună cu o ceașcă de cafea grecească și un pahar cu apă rece. Fructele în sirop sunt de obicei primele deserturi pe care le gustăm vreodată și, de obicei, din mâinile bunicilor noastre.
Dulciurile în sirop au fost rezultatul necesității de a păstra fructele de sezon pe tot parcursul anului. Aproape fiecare fruct, precum și unele nuci și flori, pot fi conservate în sirop. În mod tradițional, ele urmează modelele de fructe de sezon: citrice iarna, portocale amăruie și smochine necoapte primăvara, fistic, nuc, cireș și vișine la începutul verii, pepene verde și struguri la sfârșitul verii și gutui toamna.
Fructele în sirop și masticul sunt proeminente printre deserturile tradiționale grecești.
Pe langa modul traditional de a le savura, poti folosi si fructe in sirop ca inghetata sau garnitura de iaurt, sau pentru a prepara alte deserturi precum cheesecake-urile din prajituri cu fructe. Mulți bucătari le folosesc și pentru a face sosuri.
Fructele în sirop pot fi consumate atât în timpul postului, cât și la dietă, deoarece au multiple beneficii nutriționale.
Ingrediente: Fistic (45%), zahăr, sirop de glucoză, acidifiant: acid citric, conservant: sorbat de potasiu până la 0,1%, arome. Poate conține sulfiți.
Poate conține urme de alte fructe uscate sau coji.
A se consuma de preferință înainte de: a se vedea capacul sau vasul.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros.
Preparat și ambalat în Grecia.
Valori nutriţionale pentru 100g | |
---|---|
Calorii | 290,09 kcal |
Grăsimi | 0,1g |
– din care saturate | 0,0g |
Glucide | 69,5g |
– din care zaharuri | 58,9g |
Fibre alimentare | 0,9g |
Proteine | 0,3g |
Sare | 0g |