De ce iubim Șerbetul grecesc Mediterania, cu fistic și gust de copilărie

Pentru că ne plac bucuriile simple ale vieții, pentru că avem nevoie de momentele noastre de răgaz, pentru că merităm să ne răsfățăm după o zi obositoare, avem în Fistic Boutique desertul perfect: Șerbet cu fistic Mediterania, cunoscut în toată lumea drept Vanilla Submarin și numit în țara lui de origine, Grecia, “Ypovrihio Vanilia”.

Este acel dulce care îți va trezi instantaneu amintiri din vremuri dragi de altădată, precum chiseaua cu dulceață pe care o serveau bunicii noștri, alături de un pahar cu apă rece. În Grecia, obiceiul era asemănător: în paharul cu apă era scufundată o linguriță plină cu șerbet (de aici și numele de „submarin”), care se consuma încet, iar la final se sorbea apa rămasă în pahar, dulce și aromată.

Șerbetul grecesc Mediterania este modul nostru preferat de a spune că simplitatea este cheia fericirii autentice și că echilibrul este o stare de grație a contrastelor, așa cum se întâmplă la întâlnirea dintre șerbetul catifelat, fisticul crocant și apa răcoritoare.

Nu are nevoie de artificii, de aranjamente cu dichis sau de momente speciale. Poate fi desertul perfect chiar acum, pe nepregătite, direct din borcan sau în pahar. Iar dacă adori șerbetul și ai vrea să-l savurezi în rețetele tale preferate, venim și noi cu idei.

Milkshake cu șerbet

Pune în blender o linguriță de Șerbet cu fistic Mediterania, o cană de lapte de migdale și o lingură din înghețața ta preferată. Toarnă în pahar, presară fulgi de fistic și servește imediat.

Cheesecake cu șerbet

Faci blatul așa cum îți place, dintr-un pachet de biscuiți digestivi mărunțiți și o jumătate de pachet de unt. Îl dai la frigider, iar când se întârește torni pe el crema cu șerbet (400 g de cremă de brânză mixată cu 2 linguri de Șerbet cu fistic Mediterania și zahăr, daca mai e nevoie).

Brioșe cu cremă de unt și șerbet

Când ai scos brioșele din cuptor, lasă-le să se răcească și adaugă cu un posh crema fină cu șerbet, care le va face absolut senzaținale: pui într-un castron 250 g de unt moale și un borcan mic de Șerbet cu fistic Mediterania (120 g) și mixezi bine bine, până când obții o consistență fină, lucioasă.

Clătite cu șerbet

Nu e nicio filozofie să le pregătești. Unge fiecare clătită cu șerbet, adaugă felii de căpșune și rulează. Filozofia începe abia când guști!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *