Mastic cu dulceață de fistic Mediterania

42 lei

Gramaj: 400 de grame.

În stoc

În fiecare toamnă, dacă te plimbi prin “satele de mastic” din Chios, vei avea ocazia să vezi o scenă parcă încremenită în timp. Localnici curățând masticul, bucata cu bucata, o activitate cu care istoria insulei practic se confundă încă din cele mai vechi timpuri. Pentru ca masticul este recoltat aici de cel puțin 2500 de ani, încă de pe vremea Greciei Antice (și poate și înainte).

Întreagă istorie modernă a insulei Chios este legată de mastic, acesta asigurând renumele și bunăstarea insulei.

Masticul este o rășină naturală produsă de arborele de mastic (Pistacia lentiscus). Deși ulterior a început să fie recolatat și produs în mai multe zone din Grecia și nu numai, patria tradițională a masticului este și va rămâne insula Chios, a cincea cea mai mare insulă Grecească, aflată în estul Mării Egee, foarte aproape de Turcia. Acesta este și motivul pentru care, mult timp, masticul a fost cunoscut și ca “lacrimile de Chios”. De ce lacrimi? Pentru că arborele de mastic secretă rășina sub formă de “lacrimi”.

Ingrediente: Mastic dulce (69%) (zahăr, sirop de glucoză, ulei de mastic de Chios), dulceață de fistic (37%) (fistic (45%), zahăr, sirop de glucoză, acidifiant: acid citric, conservant: sorbat de potasiu până la 0,1%, arome). Poate conține sulfiți.

Poate conține urme de alte fructe uscate sau coji.

Preparat și ambalat în Grecia.

Valori nutriţionale pentru 100g
Calorii 324,1 kcal
Grăsimi 0,0g
– din care saturate 0,0g
Glucide 79,8g
– din care zaharuri 64,3g
– fibre alimentare 0,3g
Proteine 0,1g
Sare 0,025g

Informații suplimentare

Greutate 0,69 kg
Gramaj

450g

Brand

Mediterania