Fistic Boutique îți transformă masa de Paște într-un festin gourmet

Da, știm, Paștele vine cu ouă roșii, cozonac și o luptă acerbă pentru ultima bucățică de drob. Dar dacă anul acesta vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un meniu care să spună „lux mediteranean”, ți-am pregătit rețete senzaționale, cu bunătăți din cămara cu delicii Fistic Boutique.

… Și acum e momentul să intre în scenă, în aplauzele tuturor gurmanzilor din jurul mesei de Paște, delicatesele mediteraneene aduse de noi direct din Grecia și Italia, care vor fi vedetele festinului:

GEMUL DE PORTOCALE MEDITERANIA, perfect pentru un cocktail aperitiv Sunset Fizz

Nici nu se putea început mai inspirat pentru masa de Paște, decât un cocktail fresh, vibrant, care îți aduce în pahar soarele Greciei!

Poțiunea magică:

  • 50 ml gin premium
  • 1 linguriță Gem de portocale Mediterania (din portocale grecești coapte la soare)
  • 20 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • 100 ml apă tonică premium
  • Gheață
  • Coajă de portocală pentru decor

Patru pași către perfecțiune:

  1. Într-un shaker, combină ginul, gemul de portocale și sucul de lămâie. Agită energic.
  2. Strecoară amestecul într-un pahar cu gheață.
  3. Completează cu apă tonică și decorează cu coaja de portocală.
  4. Savurează cu gândul la o vacanță pe o plajă grecească!

Gem de portocale Mediterania

MUȘTARUL DE FISTIC MEDITERANIA, ingredientul secret din friptura de miel

Un preparat sofisticat, poate cel mai lăudat și cel mai așteptat de pe masa de Paște, căruia noi îi dăm o savoare la care nimeni nu se va aștepta.

Din ce creezi capodopera culinară:

  • 1 pulpă de miel (aprox. 2 kg)
  • 3 linguri Muștar de fistic Mediterania
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi zdrobiți
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță rozmarin proaspăt
  • 1 linguriță sare de mare
  • ½ linguriță piper negru
  • Sucul de la 1 lămâie

Și cum ajunge din bucătărie pe masă:

  1. Amestecă muștarul de fistic, uleiul de măsline, usturoiul, cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul și sucul de lămâie.
  2. Unge bine pulpa de miel cu acest mix și las-o la marinat 4-6 ore (sau peste noapte pentru extra savoare).
  3. Preîncălzește cuptorul la 180°C și coace friptura acoperită timp de 1 oră. Apoi descoperă tava și mai las-o 30 de minute pentru o crustă aurie și crocantă.
  4. Servește cu cartofi la cuptor și un pahar de vin roșu.

Muștar de fistic Mediterania

Dulceața de castane Mediterania, ideală pentru un cheesecake festiv

Vorba pe care o știm cu toții este „cireașa de pe tort”, dar de azi înainte îți garantăm că o vei înlocui cu „dulceața de pe cheesecake”. Pentru toți cei care își doresc un desert cu adevărat irezistibil pe masa de Paște sau pur și simplu vor să înlocuiască pasca tradițională cu ceva mai pe gustul lor , un cheesecake cu dulceață de castane de la noi din fistic Boutique este magie pură.

Ce îți trebuie să devii chef patissier instant:

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt topit
  • 500 g cremă de brânză
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 3 foi gelatină
  • 1 borcan Dulceață de castane Mediterania

Cum faci magie:

  1. Mărunțește biscuiții și amestecă-i cu untul topit. Întinde compoziția într-o formă cu pereți detașabili și presează bine. Dă la frigider.
  2. Înmoaie gelatina în apă rece 5 minute, apoi topește-o ușor pe baie de aburi.
  3. Bate crema de brânză cu smântâna, zahărul și vanilia, apoi încorporează gelatina topită.
  4. Toarnă crema peste blatul de biscuiți și dă la rece 3-4 ore.
  5. La final, unge generos cu siropul din Dulceață de castane Mediterania și ornează cu castane din dulceață, tăiate felii subțiri.

Dulceață de castane Mediterania

Dulceață de baby mere Mediterania, în cel mai savuros cozonac de Paște

Fascinează-ți mesenii până la capăt cu un cozonac inedit, absolut delicios, umplut cu dulceață de baby mere. Nu e chiar atât de complicat, poți încerca rețeta chiar dacă ești la prima tentativă de cozonac.

Ce ingrediente să ai la îndemână:

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 200 ml lapte călduț
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt topit
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 borcan Dulceață de baby mere Mediterania
  • 1 linguriță scorțișoară

Cum îți arăți talentul de cofetar:

  1. Dizolvă drojdia în lapte călduț cu o linguriță de zahăr. Lasă 10 minute să se activeze.
  2. Adaugă făina, restul de zahăr, ouăle, untul topit, sarea și vanilia. Frământă până obții un aluat elastic. Lasă-l la dospit 1 oră.
  3. Întinde aluatul pe un blat și unge-l cu Dulceață de baby mere Mediterania, apoi presară scorțișoară.
  4. Rulează, pune cozonacul într-o formă unsă și mai lasă-l 30 de minute să crească.
  5. Coace la 180°C timp de 40-45 de minute.
  6. Servește-l cu un ceai aromat, chiar și după masa de Paște.Dulceață de baby mere Mediterania

Te-am convins că merită să pui în fiecare preparat de Paște acel „je ne sais quoi” care aduce un plus de eleganță în rețetele tale preferate și mai multe zâmbete de admirație din partea celor strânși în jurul mesei de sărbătoare? Te așteptăm cu drag în Fistic Boutique, magazinul deliciilor fine, unde fiecare produs spune o poveste gourmet pentru fiecare ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *