Dulceața de portocale amare este un ingredient versatil și cu adevărat inconfundabil, în orice rețetă îl adaugi. Combinație atât de echilibrată între dulce și amărui, pe care o vei găsi în ț , te va fascina instantaneu. Pentru că ceea ce vei gusta, va fi chiar produsul autentic, preparat de localnici greci, din portocale coapte sub soare, în livezile lor. Dacă iubești deja gusturile preparatelor savurate pe țărmul Mării Egee, ți-am pregătit 5 rețete care vor adăuga meselor tale un strop din magia vacanțelor grecești.
Iaurt grecesc cu dulceață de portocale amare și fistic crocant
De combinat:
200 g iaurt grecesc
O lingură dulceață de portocale amare Mediterania
2 linguri fistic mărunțit
Un praf de scorțișoară
Imaginează-ți o dimineață liniștită, soarele răsare peste colinele Greciei, iar tu ai în față un castron de iaurt grecesc cremos (poate că ești acasă și nici nu prea vezi soarele din cauza blocurilor din față, dar ce contează, gustul bun te poate transporta oriunde!). Adaugi, apoi, o lingură generoase de dulceață de portocale amare, care se întinde ca un sirop dulce-amărui pe suprafața fină a iaurtului. Deasupra, presari fistic crocant mărunțit și puțin scorțișoară. Micul dejun e gata! Guști și te simți, deja, pe o terasă cu vedere la Marea Egee.
Cheesecake cu dulceață de portocale amare și miere de flori de portocal
De combinat:
200 g biscuiți digestivi
100 g unt topit
400 g cremă de brânză
100 g miere de flori de portocal Mediterania
2 ouă
150 g dulceață de portocale amare Mediterania
Un altfel de cheesecake, cu gustul rafinat al portocalelor amare. Începi cu baza din biscuiți digestivi pisați și unt topit, amestecate bine și presate în strat subțire pe fundul tăvii rotunde de copt. Deasupra, adaugi un strat gros de cremă de brânză catifelată, îndulcită cu un strop de miere. Momentul cu adevărat magic vine când pui peste tot această cremă un strat generos de dulceață din portocale amare. Contrastele dintre textura cremoasă a brânzei și notele amărui ale portocalei îți vor face papilele să danseze de bucurie.
Pui la cuptor glazurat cu dulceață de portocale amare și sos de soia
De combinat:
4 bucăți piept de pui
2 linguri dulceață de portocale amare Mediterania
2 linguri sos de soia
1 lingură suc de lămâie
Sare și piper
Dacă vrei să-ți surprinzi invitații la cină, încearcă o rețetă de pui la cuptor pe care sigur nu o vor uita prea curând. Prepari un amestec de dulceață de portocale amare cu sos de soia și puțină zeamă de lămâie, pe care îl torni peste bucăți suculente de piept de pui sau pulpe. Atenție, puiul trebuie să fie deja pătruns atunci când îl ungi cu dulceața. Dacă o adaugi de la început, se va arde. La cuptor, puiul se caramelizează frumos, iar sosul format va fi absolut delicios. Servește alături de o salată de crudități și vă veți bucura de o cină echilibrată, plină de arome intense.
Brioșe cu dulceață de portocale amare și ciocolată neagră
De combinat:
250 g făină
2 ouă
100 ml lapte
100 g zahăr
50 g unt topit
100 g ciocolată neagră bucățele
3 linguri dulceață de portocale amare Mediterania
1 plic praf de copt
Diminețile de weekend, sunt momentul perfect să pregătești brioșe cu aroma intensă a dulceței Mediterania, pentru toți cei dragi. Încorporează în făină praful de copt, amestecă apoi cu ouă, lapte și zahăr. Pune în aluat bucățele de portocale amare din dulceață. În fiecare formă de brioșă unsă bine cu unt topit, aruncă și câteva bucățele de ciocolată neagră, care se vor topi în cuptor și vor aduce un contrast plin de eleganță între dulceața ciocolatei și gustul fin al portocalelor amare. Servește-le cu o cană de ceai sau cafea și simtecum o dimineață obișnuită devine extraordinară!
Tartă cu frangipane și dulceață de portocale amare
De combinat:
250 g făină
150 g unt rece
100 g zahăr pudră
1 ou
150 g făină de migdale
100 g zahăr
100 g unt
2 ouă
100 g dulceață de portocale amare Mediterania
Tarta cu frangipane și dulceață de portocale amare te duce cu gândul la un singur cuvânt: so-fis-ti-cat! Începi cu un aluat fraged din făină, unt rece și ou, pe care îl frămânți rapid și îl lași la rece. Între timp, pregătești crema frangipane (i se spune cremă, dar este de fapt o umplutură, nu se consumă ca atare, ci doar în preparate coapte): amesteci untul moale cu zahăr, ouă și făină de migdale. După ce crusta este pre-coaptă și ușor rumenită, o umpli cu frangipane și o dai din nou la cuptor până devine aurie. La final, întinzi un strat generos de dulceață de portocale amare și lași tarta să se răcească, lăsând aromele să se întrepătrundă. O combinație absolut perfectă între crocant, cremos și dulce-amărui.