În vremuri de mult apuse pe când China își păzea cu îndârjire secretul frunzelor de ceai, Robert Fortune, un botanist scoțian, pleacă spre meleagurile chinezești într-o călătorie lungă…

Descriere articole
În vremuri de mult apuse pe când China își păzea cu îndârjire secretul frunzelor de ceai, Robert Fortune, un botanist scoțian, pleacă spre meleagurile chinezești într-o călătorie lungă…
În fiecare toamnă, dacă te plimbi prin “satele de mastic” din Chios, vei avea ocazia să vezi o scenă parcă încremenită în timp. Localnici curățând masticul, bucata cu bucata, o activitate cu care istoria insulei practic se confundă încă din cele mai vechi timpuri. Pentru ca masticul este recoltat aici de cel puțin 2500 de […]
Deși pe rafturile supermarketurilor putem găsi o mulțime de produse, fisticul este considerat de foarte multă lume drept “gustarea perfectă”. Putând fi cumpărat și preparat într-o mulțime de feluri, fisticul are un gust inconfundabil și un conținut sănătos de proteine, fitochimicale, vitamine și minerale. Pe lângă acestea, fibrele și grăsimile sănătoase ajută la controlul greutății, […]